Hubble kosmik məsafədə rekord qırdı

Limitlerini NASA / ESA Hubble Uzay Teleskobu iterek astronomlar şimdiye kadar Evrende görülen en uzak galaksi mesafeyi ölçerek kozmik mesafe rekorunu kırdı var. Bu galaksi Büyük Patlama'nın ardından sadece 400 milyon yıl önce var ve galaksilerin ilk nesil yeni bir bakış açısı sağlar. Bu bir nesnenin mesafe çok uzak ölçüm son derece güvenilir kılan spektrumunda, ölçülen olmuştur ilk kez. Sonuçlar Astrophysical Journal dergisinde yayınlanacak.


NASA / ESA Hubble Uzay Teleskopu astronomları uluslararası bir ekip kullanarak GN-Z11 adlı bu yeni galaksi mesafe ölçülür olmuştur. Son derece soluk olsa da, galaksi Dünya'dan olan uzaklığını göz önüne alındığında olağanüstü parlak olduğunu. GN-Z11 mesafe ölçümü Evrende oluşan ilk galaksilerin üzerinde kapanış olduğunu gösteren, daha önce Hubble görüntüleri bulunan diğer olağanüstü parlak galaksilerin olağanüstü mesafelerde gerçekten ek güçlü kanıtlar sunmaktadır.

Daha önce, astronomlar Hubble ve NASA Spitzer Uzay Teleskopu, hem çekilen görüntülerde rengini analiz ederek GN-Z11 uzaklığını tahmin etmişti. Şimdi, böyle bir aşırı mesafede bir galaksi için ilk kez, takım tam bileşen renklerine içine ışık bölerek GN-Z11 spektroskopik olan mesafeyi ölçmek için Hubble'ın Geniş Alan Kamerası 3 (WFC3) kullandı.

"Bizim spektroskopik gözlemler doğru Hubble gözlemleyebilirsiniz ne mesafe sınırı, hatta daha uzağa biz düşünce başlangıçta vardı daha olması galaksi ortaya," Gabriel Uzay Teleskobu Bilim Enstitüsü Brammer ve çalışmanın ikinci yazarı açıklar.

Bu kez gelecek NASA / ESA / CSA James Webb Uzay Teleskobu (JWST) ile ulaşılabilir olmak için sadece düşünülen bir mesafeden GN-Z11 koyar [1].

"Biz hiç Hubble ile yapmak mümkün olması bekleniyor olurdu ötesinde, geri zaman içinde büyük bir adım attık. Biz Evren bugünkü yaşı sadece yüzde üçü olduğu bir galaksi olan mesafeyi ölçmek için zaman içinde geriye bakmak başardı "Pascal Yale Üniversitesi'nden OESCH ve kağıt başyazarı.

GN-Z11 için biri gibi, astronomlar gözlenen nesnenin kırmızıya kayma ölçmek, büyük mesafeler belirlemek. Bu olay evrenin genişleme bir sonucudur; Evrende her nesne uzak bizden uzaklaşan edilecek ve sonuç olarak ışığı daha uzun, daha kırmızı dalga boylarına gergin görünür.

Gökbilimciler GN-Z11, en uzak ölçülen galaksi, EGSY8p7 mesafe tespit önce 8.68 bir kırmızıya kayma vardı. Şimdi, ekip Big Bang'den sonra 400 milyon yıl tekabül 11.1 bir kırmızıya kayma, olmak için GN-Z11 uzaklığını onaylamıştır.

"Ilkel galaksilerden gelen yıldız ışığı, ısı ve soğuk, hidrojen gazı bir sis kaldırmaya başlamıştı bir önceki rekortmeni çağın ortasında görüldü," Leiden Üniversitesi'nde, Hollanda yazarlarından Rychard Bouwens açıklıyor. "Bu geçiş dönemi reiyonizasyon dönemi olarak bilinir. GN-Z11 Evrenin evrimi bu geçişin başından yakınında, 150 milyon yıl önce görülmektedir. "

Hubble ve Spitzer tarafından alınan gözlemler kombinasyonu bebek galaksi Samanyolu göre 25 kat daha küçüktür ve yıldızlarda bizim gökadanın kütlesinin sadece yüzde birini sahip olduğunu ortaya çıkarmıştır. Ancak, yenidoğan GN-Z11 yıldızların sayısı hızla artıyor: galaksi Samanyolu yaklaşık 20 kat daha fazla oranda yıldızlı oluşturan bugün yaptığı [2]. Hubble görmek ve detaylı gözlemler yapmak için bu yüksek yıldız oluşumu oranı yeterince uzak galaksi parlak hale getirir.

Ancak, keşif, aynı zamanda teori tarafından öngörülen değil böyle parlak ve büyük galaksinin varlığı gibi birçok yeni soru işaretleri uyandırmaktadır. "Bu kadar büyük bir galaksi ilk yıldız oluşturmaya başladı ancak 200000000-300,000,000 yıl sonra varolduğunu şaşırtıcı. O kadar yakında milyar güneş kütlesine olan bir galaksi oluştuğu, büyük bir oranda yıldızlı üreten, gerçekten hızlı bir büyüme alır, "University of California, Santa Cruz Garth Illingworth açıklar.

Marijn Franx, Leiden Üniversitesi'nden ekibin bir üyesi vurgular: ". Daha önceki çalışma gibi parlak galaksilerin çok erken Evrende var olmaması gerektiğini söylediği gibi GN-Z11 keşfi, bizim için büyük bir sürpriz oldu" His meslektaşım Ivo Labbe ekliyor: "GN-Z11 keşfi erken Evren hakkında bilgimiz hala çok sınırlı olduğunu bize gösterdi. Nasıl GN-Z11 oluşturuldu şimdi biraz bir gizem kalır. Muhtemelen kara deliklerin etrafında şekillendirme yıldızlı ilk nesilleri görüyoruz? "

Bu bulgular James Webb Uzay Teleskopu gerçekleştirecek gözlemler kabartan önizleme sağlar. "Bu yeni keşif JWST mutlaka geri ilk galaksilerin oluşturan edildiğinde ulaşan pek çok tür genç galaksileri bulacaksınız gösteriyor," Illingworth varmıştır.

notlar

[1] NASA / ESA / CSA James Webb Uzay Teleskopu NASA arasında bir işbirliği olduğunu, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Kanada Uzay Ajansı (CSA). Bu 2018 yılında başlatılması planlanıyor.

[2] GN-Z11 yeni yıldız içine gaz ve yılda toz yaklaşık 24 güneş kütlesine dönüşüyor.


Daha fazla bilgi

Hubble Uzay Teleskobu ESA ve NASA arasında uluslararası işbirliğinin bir projedir.

Bu çalışmada uluslararası gökbilimciler ekibi, PA OESCH (Yale Üniversitesi, ABD), G.Brammer (STScI, ABD), PGvan Dokkum (Yale University, ABD), GDIllingworth (University of California, Santa Cruz, ABD) oluşur RJ Bouwens (Leiden University, Hollanda), I. Labbe (Leiden University, Hollanda), M.Franx (Leiden University, Hollanda), I. Momcheva (Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi, ABD), MLN Ashby (Harvard-Smithsonian Astrofizik, ABD), GGFazio (Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi, ABD), V.Gonzalez (University of California, Riverside, ABD), B.Holden (University of California, Santa Cruz, ABD), D.Magee Merkezi (University of California, Santa Cruz, ABD), RE Skelton (Güney Afrika Astronomik Gözlemevi, Güney Afrika), R. Smit (Durham Üniversitesi, İngiltere), LR Spitler (Macquarie Üniversitesi; Avustralya Astronomik Gözlemevi, Avustralya), M.Trenti ( Melbourne, Avustralya) Üniversitesi, SPWillner (Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi, ABD)
kaynak http://www.spacetelescope.org/news/heic1604/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsan skeleti

ƏN MƏSUR RİYAZİYYATÇILAR

Günəş sistemi