ALFA ALFA

ALPHA deneyi önceki bir antimadde deney, ATHENA bir ardılı. selefi gibi benzer genel araştırma hedefleri 2005 yılının sonlarında kurmak, ALPHA yapar yakalar ve çalışmalar karşıt atomlarını ve hidrojen atomları ile bu karşılaştırır.
karşıt oluşturma yüklü parçacıklar için bir yakalama cihazında, birlikte iki bileşenli Anti zerrecikler karşıt protonları ve pozitron getirerek bağlıdır. karşıt atomlar hiçbir elektrik yükü olduğundan, bir kez onlar böyle bir cihazda sınırlı olamaz oluşturur. ATHENA deneyinde karşıt atom tuzak duvarları doğal kayması olacaktır. bu duvarlar sıradan maddeden yapılmış olduğundan, iletişim oluşturuldukları sonra karşıt atom birkaç mikrosaniye imha neden oldu.

ALPHA ATHENA kaldığı yerden toplayıp. ALPHA karşıt atomlar tutmak için farklı bir yakalama yöntemini kullanır ve onlar sıradan atomlar ile imha önce uzun bir süre için onları koruyacaktır.
yeterince uzun detaylı özelliklerini incelemek için başlamak için: 2011 yılı Haziran ayında, ALPHA, 16 dakika içinde antimadde atomları yakalama başarılı olduğunu bildirdi. Bu ölçümler almak ve antimadde gizem daha yanıtlarını bulmak için fizikçiler zaman vermelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsan skeleti

ƏN MƏSUR RİYAZİYYATÇILAR

Günəş sistemi