venera

Teşekkürler bulut kalın bir tabaka ısı yakalama için, Venüs sıcaklıkları 850 derece Fahrenheit (454 C) üzerine kaynar ile bizim güneş sistemimizin en sıcak gezegendir. herhangi bir yerde, dünyadakinden daha sıcaklıklar daha soğuk: Ama Doğa Fizikte geçen hafta yayınlanan bir çalışmada, Avrupa Uzay Ajansı gezegenin kutuplarında şaşırtıcı bir şey buldum.



yakıt tükenmeden sonra ESA iki yıl önce Venüs Express probu ile temas kaybetti olsa da, ajans hala veri üzerinden çalışıyor o geri döndü. ilk uzay aracı 1989'da Magellan misyonu beri en yakın komşu keşfetmek için olduğu gibi, sonda o dünya hakkında çok şey ortaya koydu. gözlemlerin birçoğu prob önceden modellenmiş daha bir atmosfer ince karşılaştı direkleri, yukarıda atmosfere zanaat dalan yoluyla yapılan ve dalgalı atmosferik yerçekimi dalgaları, atmosferde katmanları arasında momentum transferi nedeniyle dalgaların doluydu.

"İlgili tekdüzelik - gerçeklik çok daha karmaşık ve yapılandırılmış ise modeller çoğunlukla oldukça düzgün," Imperial College London ESA bilim adamı ve baş yazarı Ingo Müller-Wodarg Astronomi bir e-posta söyledi. "Biz güçlü periodicities, atmosferik dalgalar tarafından yerel (yatay) gündüz-gece yoğunluk varyasyonlarının bir kombinasyonu ile ama her şeyden önce açıklanmıştır atmosferik yoğunlukları muazzam değişkenlik bulundu. Bu modellerin yakalanan değildir. "

Bu aynı zamanda küresel bir görünüm izin Venüs Express 'circumpolar yörüngesine, nedeniyle, Venüs kutuplar doğrudan çalışılmıştır işaretleri ilk kez. nihai iniş bu rüzgarlar sayesinde prob kırarak, sonda Venüs polar iklimlerin ilk in-situ incelemelerde bulundu.

Venüs Akatsuki denilen etrafında Japon Uzay Araştırma Ajansı yörüngede bir prob var, ama çoğunlukla kaçak sera etkisi neyin neden olduğunu belirlemek umuduyla yakın gezegenin ekvator iklimi ele alacağız. Müller-Wodarg önceki atmosferik modeller atmosferin yanlış tekdüzelik modelleme yol açan Pioneer Venüs misyonu, gelen ekvatoral verilere dayanıyordu onun e-posta dikkat çekti. NASA Keşif programı, biri, VERITAS, gezegenin tüm yüzeyini eşler parçası olarak çeşitli misyonlar diretiyor ve bize direkleri jeolojisi hakkında daha fazla söyleyebilirdi.

Müller-Wodarg orada kutuplara yakın yere ve jeolojik aktivite (LIGO çalışma müjdeledi-çok ayrı bir olgudur) dalgalı yerçekimi dalgaları arasında bir ilişki olabilir, ama o belirlemek için daha fazla araştırma gerektiren sözlerine ekledi.

"Biz yerden incelemelerde bulunmak (ve bunlar sürekli olarak yapılmaktadır) ama gerçek motivasyon in-situ kutup atmosferini keşfetmek olabilir önümüzdeki on yıl içinde Venüs yeni uzay aracı başlatmak için olurdu," Müller-Wodarg söyledi.

Bu yazı ilk olarak Astronomy.com çıktı. Burada orijinal Oku

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İnsan skeleti

ƏN MƏSUR RİYAZİYYATÇILAR

Günəş sistemi